فصلنامه مطالعات ملی به‌منظور تولید دانش تخصصی دربارة "هویت و همبستگی ملی" و همچنین در راستای طرح و تبیین مباحث نظری و پژوهش اصیل در حوزه های هویت ملی، وفاق اجتماعی، انسجام و همبستگی ملی، پیوستگی تاریخی، گستره جغرافیای فرهنگ و تمدن ایرانی، تنوع فرهنگی کشور و تحقیق پیرامون مولفه های هویت ایرانی_اسلامی، از پاییز 1378 انتشار خود را اغاز و در تاریخ 1384/12/23 طی نامه ای به شماره 7133/3 موفق به اخذ درجه علمی -پژوهشی ازکمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده است.

همچنین طی نامه های شماره 22017/11/3/89 تاریخ 1389/7/6 و شماره 208119/18/3/91 تاریخ 30/10/1391 ؛ درجه علمی پژوهشی فصلنامه مطالعات ملی توسط کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمدید شده است.

لازم به ذکر است که در سال 1390 نیز طی نامه شماره 90/3/11/3064 درجه علمی _ پژوهشی جهت انتشار ویژه نامه از سوی کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم, تحقیقات و فناوری دریافت شده است.

علیهذا؛ فصلنامه مطالعات ملی تا کنون به طور پیوسته، پیاپی و بدون توقف در هر سال، 4 شماره (زودتر از فصل) منتشر نموده است.   

 

قابل توجه نویسندگان محترم مقالات:

 

تمامی مقالات ارسالی به فصلنامه مطالعات ملی توسط نرم‌افزارهای مشابهت‌یاب کنترل می‌شود و در صورت مشاهده ناراستی ها و ناروایی های علمی و ادبی  و تخلف، گزارش آن علاوه بر نویسندگان به دانشگاه یا سازمان مربوطه آنها نیز ارسال و از طریق مراجع  قانونی پیگیری خواهد شد.

لینک و درصد مشابهت مقاله نیز در نسخه های الکترونیکی و چاپی نشریه درج می شود.

مقالات چاپ شده در فصلنامه مطالعات ملی کد DOI دریافت می‌کنند.

 

این نشریه از قوانین COPE (کمیته اخلاق در انتشار) پیروی می کند.

 

فصلنامه مطالعات ملی به‌منظور تولید دانش تخصصی دربارة «هویت و همبستگی ملی»، مقالات را با شرایط ذیل پذیرش و چاپ می‌نماید:

1- برآمده از یک کار اصیل پژوهشی و دارای ویژگی‌ دانش‌افزایی باشد. 2- واجد معیارها و ضوابط علمی تحقیق به‌ویژه از بُعد روشی و نظری باشد. 3- قبلاً در نشریات یا مجموعه‌مقالات، سمینارها و مجامع علمی دیگر چاپ نشده باشد. 4- مقالات برگرفته از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری به شرط قید نام استاد راهنما در کنار نام نویسنده قابل چاپ است، 5- مقاله با اهداف زیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت:  

- حفظ و تقویت هویت و همبستگی و انسجام ملی؛

- تحکیم همزیستی مسالمت آمیز ملت ایران بر مبنای اسلامی ـ ایرانی و قانون اساسی؛

- تحکیم هویت ملی و عناصر آن به عنوان ملاط اجتماعی، همبستگی و وحدت ملی در ایران؛

- تقویت و تبیین عناصر تمدن ایرانی؛

- تقویت و تبیین هویت اسلامی و مذهب شیعه و کارکردهای انسجام بخش آن؛

- تولید و انتشار نظریه های بومی در حوزه هویت همبستگی ملی؛

  • کسب رتبه نخست نظریه پردازی بومی هویت و همبستگی ملی و فراگیر کردن آن در کل کشور.